当前位置: 首页 > >

云南中考英语昆明版 必胜题·测易 (11)

发布时间:

中考复*资料

第 8 讲 动词及动词短语

(时间:16 分钟,分值:25 分)

一、单项填空(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分)

1.(2018·盘龙二模)—He

10 kilos because he ate too much junk food last year.

—That’s terrible. He should eat more vegetables and fruit.( )

A.turned on

B.got on

C.put on

D.tried on

2.(2018·西山二模)—Is the boy over there Danny?

—No, it

be him. He has gone to Shanghai for an English Speech Contest.( )

A.must

B.can’t

C.mustn’t

D.shouldn’t

3.(2018·重庆 B 卷)Please

the TV. It’s time to go to bed.( )

A.turn on

B.turn off

C.put on

D.put off

4.(2018·重庆 B 卷)You

stop when the traffic lights turn red.( )

A.can’t

B.may

C.must 5.(2018·北京)I

D.needn’t go now, or I’ll miss my train.( )

A.can

B.might

C.must

6.(2018·滨州)People now in many big cities have to

D.could early to avoid the heavy traffic in the morning.( )

A.set out

B.put out

C.take out 7.(2018·滨州)—

D.give out I swim here?

—I’m sorry. Children

swim alone here. It’s very dangerous.( )

A.Must;can’t

B.May;must

C.Can;mustn’t

D.Can’t;can

8.(2018·扬州)—I offered Sandy a helping hand. However, she

it.

—Maybe she can manage herself.( )

A.received

B.returned

C.refused

D.rewarded

9.(2018·扬州)—If I want to be an astronaut, how will I get to be one?

—You

do well in school and tame your fears.( )

A.may

B.can

C.must

D.could

10.(2018·扬州)We should stop

fireworks to reduce pollution.( )

A.getting off

B.turning off

C.taking off

D.setting off

11.(2018·玉林)—Mom, what does the word “attention” mean?

—Oh, my dear, you should

the dictionary and then you will get the meaning.( )

A.look for

B.look up

C.look at

D.look out

12.(2018·天津)Harry invited me

with him when his parents were out of town.( )

A.stay

B.stayed

13.(2018·天津)I am afraid we cannot

C.staying

D.to stay

to take a taxi. Let’s go by underground instead.( )

A.refuse

B.afford

C.forget

D.fall

14.(2019·原创预测)I’m looking forward

you soon.( )

A.see

B.seeing

C.to see

D.to seeing

中考复*资料

15.(2019·原创预测)Look, little Jim is swimming so fast. I

A.shouldn’t

B.can’t

C.mustn’t

D.needn’t

believe my eyes.( )

中考复*资料

二、根据句意,用括号中所给词的适当形式填空(共 5 小题,每小题 1 分,满分 5 分)

16.(2018·江苏盐城) All of us should look straight ahead and keep

(run).

17.(2018·官渡区二模)

(volunteer) here is a dream for me.

18.(2018·西山二模)A woman next to him

(shout) for help.

19.(2018·盘龙二模)We each have decided

(sell) five things that we no longer use.

20.(2018·盘龙二模)I am

(get) older, too!

三、将下列句子中的汉语部分译成英语,注意使用适当的形式(共 5 小题,每小题 1 分,满分 5 分)

21.(2018·江苏连云港) Jim, check your homework before you

(上交它).

22.(2018·江苏连云港) Many public service ads on TV remind us to spend more time

(与……相处)our parents well.

23.(2018·云南)Nowadays, many foreigners

(对……感兴趣)learning Chinese.

24.(2018·江苏连云港)Paul has found a new job and is

(考

虑)moving to a new flat near his company.

25.(2017·天津改编) Don’t

(担心) me. I’ll be all right.

答案精解精析
1.C 2.B 3.B 4.C 5.C 6.A 7.C 8.C 9.C 10.D 11.B 12.D 13.B 14.D 15.B 16.running 17.Volunteering 18.was shouting 19.to sell 20.getting 21.hand it in 22.getting on/along with 23.are interested in/have an interest in/show(an)interest in 24.considering 25.worry about
中考复*资料




友情链接: